Karlovarská sůl
Přírodní zdroj zdraví
Karlovarská sůl je unikátní přírodní produkt s bohatou historií sahající až do roku 1882. Tento cenný zdroj makro- a mikroelementů pozitivně ovlivňuje trávicí systém, zabraňuje tvorbě kamenů a obnovuje metabolické procesy. Je ideální volbou při zvýšené fyzické a duševní zátěži, chronické intoxikaci a je účinná i při léčbě diabetes mellitus.
Díky modernímu vybavení a pečlivým technologiím zpracování termálních vod má Karlovarská sůl dnes nejvyšší kvalitu přírodního produktu. Aktivně se využívá v kosmetologii a komplexních programech korekce hmotnosti.
Rozpusťte 3 g soli ve 250 ml teplé vody. Roztok pijte pomalu, 2–3krát denně – ráno, v poledne a večer, 30 minut před jídlem.
Rozpusťte 1 sáček (3 g) ve 200 ml teplé vody. Roztok pijte pomalu, 2–3krát denně – ráno, během dne a večer, nejlépe 30 minut před jídlem pro dosažení maximálního účinku.
Sůl se rozpouští v teplé vodě. Pro lepší chuť a snížení vysoké zásaditosti se doporučuje použít teplou perlivou vodu.
Výhody:
- Zlepšení trávení
- Snížení únavy
- Regulace hladiny cukru v krvi
- Zlepšení metabolismu
- Prevence zácpy
- Obnova elektrolytové rovnováhy
- Zpomalení stárnutí kloubů
- Optimalizace funkce imunitního systému
- Posílení vlasů a nehtů
Indikace | Dávkování | Délka užívání | Doporučení |
---|---|---|---|
Diabetes mellitus, poruchy metabolismu tuků | 3 g soli na 250 ml vody o teplotě 55 °C, 3krát denně, 40 minut před jídlem. | 4 týdny, opakovat po 4 měsících. | Dodržovat diabetickou a nízkocholesterovou dietu, při dně eliminace purinů. |
Chronická pankreatitida a prodělaná akutní pankreatitida | 1 týden: 3 g soli na 200 ml vody o teplotě 55 °C. Od 2. týdne: 3 g soli na 300 ml vody o teplotě 50 °C. 3krát denně, 40 minut před jídlem. | 4 týdny. | Dodržovat pankreatickou dietu. |
Chronický zánět žlučníku a žlučových cest | 1 týden: 3 g soli na 200 ml vody o teplotě 60 °C. Od 2. týdne: 3 g soli na 300 ml vody o teplotě 60 °C. 3krát denně, 40 minut před jídlem. | 4 týdny. | Dodržovat šetřící dietu s omezením živočišných tuků. |
Chronický zánět žaludku (hypoacidita) | 3 g soli na 250 ml vody o teplotě 45 °C, 3krát denně, 30 minut před jídlem. | 4 týdny. | Dieta šetřící, mírně dráždivá s omezením živočišných tuků. |
Refluxní ezofagitida, vředová choroba žaludku a dvanáctníku (hyperacidita) | 3 g soli na 250 ml vody o teplotě 45 °C, 3krát denně, 40 minut před jídlem. | 4 týdny. | Dodržovat šetřící dietu s omezením živočišných tuků. |
- Bez konzultace s lékařem se nedoporučuje používat při stavech spojených s otoky, vysokým krevním tlakem a selháním ledvin.
- Není určeno pro děti mladší 12 let. Pro děti starší 12 let platí poloviční dávkování.
- Těhotným a kojícím ženám se doporučuje poradit se s lékařem před použitím.
- Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
- Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy.
- Na (Sodík) – 28 700 mg / 100 g
Udržuje acidobazickou rovnováhu. - SO4 (Sírany) – 31,3 %
Podporují detoxikaci organismu a zdravou funkci jater. - K (Draslík) – 2 140 mg / 100 g
Reguluje vodní rovnováhu těla a normalizuje srdeční rytmus. - Cl (Chloridy) – 11 300 mg / 100 g
Pomáhají udržovat rovnováhu tekutin v těle a podporují správné trávení. - Mg (Hořčík) – 90 mg / 100 g
Snižuje únavu a slabost. - Ca (Vápník) – 41 mg / 100 g
Posiluje kosti a zuby. - Fe (Železo) – 1,55 mg / 100 g
Zlepšuje metabolismus kyslíku. - Zn (Zinek) – 0,25 mg / 100 g
Podporuje rychlé hojení ran. - Si (Křemík) – 22 mg / 100 g
- Podporuje zdravou pokožku, vlasy a nehty.